Храм Светог Александра Невског

СЛАВА МЕШОВИТОГ И ПЕВНИЧКОГ ХОРА „СВЕТИ АЛЕКСАНДАР НЕВСКИ”

5-6. децембар

НЕДЕЉА, 5. XII у 17 ч. – ПРАЗНИЧНО БДЕНИЈЕ

ПОНЕДЕЉАК, 6. XII у 9 ч. – СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА

у 18 ч. – А К А Т И С Т св. Александру Невском,

и у наставку – СЛАВСКИ КОЛАЧ

Богу хвала, и благодарећи знаним и незнаним химнографима – црквеним поетама, просто је немогуће да, за овакве прилике, недостане стихова, поука, мисли.

Овом пригодом, међутим, пре стихира, кондака, акатистних восклицанија, један, наоко, сасвим обичан стих који понављамо сваке недеље на вечерњој, зове да њиме навестимо диван празник којим ће, под окриљем ваведењским, засијати дорћолска светиња: „Се ниње благословите Господа вси раби Господњи! – Ево сада благословите Господа све слуге Господње!”

Ево сада – све слуге Господње, сви који притичете у храм Невски, сви који, трудећи се, појите на службама – благословите Господа јер нам се даде да дочекамо и, ако Бог да, испратимо још једну хорску славу, у дан када се сећамо Погребења св. Александра Невског – преславе нашег Храма.

Ево сада – да се зарадујемо, јер нам се даде да још увек певамо и свој талант прилажемо захтевном и величанственом послушању, да појући саслужујемо према својој моћи и умењу у непрестаном богослужбеном животу нашег Храма.

Ево сада – да заблагодаримо, јер, поред свих наших немоћи и искушења, постоје чак два- ма и невелика – Хора, који се помажу, допуњују и смењују, и предано се труде да напредујући у вештини појачкој, узрастају и духом и сазревајући као чланови цркве и Цркве.

Незалазном топлином греје та, у уснућу Светога, рука пружена да прими грамату из руку тадашњег митрополита Кирила; тим пројављеним чудом, рука светог витеза-монаха милује и нас, са проспекта санктпетерсбуршких и обала невских досегнувши до обала дунајских и нас, окупљених у дорћолском храму.

Дај Боже да, молитвама светог благоверног Књаза Александра Невског – Алексеја, узрастамо и занављамо оба наша Хора, да на много благих година труждајушчи и појушчи украшавају песмом наш лепи Храм.

Драги певачи, сотрудници, помоћници, љубитељи, пријатељи, рођаци, чланови групе на фејсу 🙂

Изволите нам се придружити на служби – да се светом Благоверном Књазу помолимо, а за трпезом, по одслуженом Акатисту – да попричамо и запевамо.

Ишчекујемо Вас са особитом радошћу!

Црквени хор „Свети Александар Невски” са хороводилицом

Подели објаву

Последње објаве

Друштвене мреже

Пријатељи

Уредништво

Уредништво интернет места храма Светог Александра Невског

  • Главни и одговорни уредник Мариjo Чака
  • Технички уредник Марко Бакић
  • Техничка подршка Небојиша Мишевић
  • Допунски текстови Јелена Тонић

Распоред богослужења

При нашем храму свакодневно се врше следећа богослужења:

  • Јутрење 08:00
  • Вечерње 18:00
  • Бденије уочи црквених празника 18:00
  • Литургија суботом 08:00
  • Литургија недељом и црквеним празницима 09:00

Верници се могу исповедити по завршетку јутарњег или вечерњег богослужења у договору са свештеником.

Парохијани који услед болести не могу присуствовати Литургији могу се причестити код своје куће у договору са надлежним парохијским свештеником.

Храм је отворен сваког дана од 7 до 19 часова.

Избор спољашњих веза