Посета Дому за смештај деце без родитељског старања “Јован Јовановић Змај”

Посета Дому за смештај деце без родитељског старања “Јован Јовановић Змај” у Београду, ул. Браће Јерковић 119

24. 11. 2019.

Мисионари Милосрдне секције Цркве Светог Александра Невског и Верског добротворног старатељства, након Свете Литургије, 24. 11. 2019. године, прослављајући Св. мученика Мину и Св. краља Стефана Дечанског, посетили су Дом за смештај деце без родитељског старања “Јован Јовановић Змај “ у Београду ул. Браће Јерковић 119.

Свечан, новембарски празнични дан, улепшала су присутна деца и штићеница Дома, члан Милосрдне секције и песникиња Сандра Милутиновић која је прославила свој 22 рођендан. Духовна музика, икона Св. Нектарија Егинског, Сандриног Небеског заштитника и послужење, дочекали су, како Сандра каже, њену велику породицу. У животу је пуно изгубила али је пуно и добила. Открила је љубав Божију, која је уз помоћ Пресвете Богородице и Светитеља води кроз живот отварајући јој путеве које није очекивала. Путеве образовања, мисионарског деловања, поетског стваралаштва, рада у дому пензионера, посета Црквама и манастирима у Србији и иностранству и великог несебичног давања себе у изузетној скромности.

Пожелевши Сандри срећан рођендан, мисионари су заједно са присутном децом отпевали неколико духовних песама а потом је Сандра прочитала нове песме које су део друге по реду збирке песама, која је у припреми уз Божију помоћ.

У дружењу са децом разговарало се о школи, спорту, Славама, Крштењу…

Подељени су дарови Цркве: сокови, воће, слаткиши иконице и часописи Православље.

Замолимо Господа да овој деци подари Анђела мира, верног вођу, чувара душа и тела њихових, који ће их штитити и руководити на животном путу.

Још сличних чланака