Посета “Прихватилишту за смештај одраслих и старих лица”

Посета чланова Милосрдне секције Цркве Светог Александра Невског, ”Прихватилишту за одрасла и стара лица” у Београду ул. Кумодрашка 226а, дана 14. 4. 2019. године.

14. 04. 2019.

Чланови Милосрдне секције Цркве Светог Александра Невског 14. 4. 2019. године на дан прослављања Свете Марије Египћанке, после Свете Литургије, посетили су “Прихватилиште за смештај одраслих и старих лица” у Београу у ул. Кумодрашкој бр. 226 а.

У Прихватилишту тренутно борави 130 корисника, међу којима има слабо покретних и непокретних. Већина непокретних корисника је пребачена из болница јер нико није дошао по њих након лечења. Присутни су и интелектуалци, избегла и прогнана лица из ратом захаћених подручја, особе које имају децу, породице али су напуштени. Недостатак љубави ближњих и околине, болести и разне животне недаће довеле су кориснике у Прихватилиште.

Делећи дарове Цркве: воће, слаткише, иконице, крстиће и часописе Православље, мисионари су посветили пажњу свима. Дирљив је био сусрет мисионарке са бившом колегиницом из Јат-а, која је сада корисник Прихватилишта.

У својој литургијској беседи, протојереј Бранислав Јелић је нагласио: ”Господ је рекао да ће небо и земља проћи,али његова реч неће проћи. Он нас храни духовном храном потребном за наше спасење и стицање вечног живота. Господ нас поучава смирењу речима ко хоће да буде први нека буде последњи. Потребно је да принесемо Господу, уз пост, сузе покајања, љубав и смирење попут жене грешнице у Јев. по Луки 7:37–50 , да би и нама били опроштени греси наши и да би задобили Царство Небеско”.

Још сличних чланака