Храм Светог Александра Невског

Крштење

Недеља, на Духове, л. Г. 2018.

Марк се у нашим животима појавио зимус, на свадби Петра и Марије, као Ирац из Белфаста који је, упознавши Катарину, „певничарку” пожелео да упозна и све што уз Катарину иде, па и српску свадбу. И тако, путевима знаним Господу, дошло се и до жеље да се Марк крсти, па тако рођендан Цркве прослави и као свој духовни рођендан. Посебну – неочекивану – част је указао Дејану Тонићу, замоливши га да му буде кум на крштењу. Отац Бранислав, духовни отац Марков, својски се потрудио – уз драгоцену асистенцију помоћника Петра – добар део обреда одслужи на енглеском, а хор – да на енглеском одговара. Громко смо углас прочитали Символ вере – The Creed и открили дубоку снагу и одјек ових речи и на другом језику.

Уоквирене мирисом липе и духовском „сценографијом”, преносимо вам слике овог, за нашу заједницу, несвакидашњег крштења. Захваљујемо се фотографу – имењаку – Марку на лепим кадровима, и на маштовитом наслову албума који смо искористили и овде.

Драгом нашем Тонију (таман има лако памтљив надимак, да се Марко не мучи са изговором) од срца честитамо кумство, не сумњајући ни тренутка како то да је избор на духовног, овоземаљском заступника пао баш на њега.

Новокрштеном слуги Божијем, Марку, желимо да крштењем тек започне пут у своме духовном узрастању, у души негујући непоколебљиву веру да ће, уз сва искушења која живот православног человјека прати, сво трње (као у бајци…) посећи мачем љубави, истине и правдољубља; јер, ружу поред себе – већ има!

На много година, брате наш у Христу – Марко!

„As many as have been baptized into Christ, have put on Christ!”

Ј.А. Тонић

ФОТОГРАФИЈЕ

Подели објаву

Последње објаве

Друштвене мреже

Пријатељи

Уредништво

Уредништво интернет места храма Светог Александра Невског

  • Главни и одговорни уредник Мариjo Чака
  • Технички уредник Марко Бакић
  • Техничка подршка Небојиша Мишевић
  • Допунски текстови Јелена Тонић

Распоред богослужења

При нашем храму свакодневно се врше следећа богослужења:

  • Јутрење 08:00
  • Вечерње 18:00
  • Бденије уочи црквених празника 18:00
  • Литургија суботом 08:00
  • Литургија недељом и црквеним празницима 09:00

Верници се могу исповедити по завршетку јутарњег или вечерњег богослужења у договору са свештеником.

Парохијани који услед болести не могу присуствовати Литургији могу се причестити код своје куће у договору са надлежним парохијским свештеником.

Храм је отворен сваког дана од 7 до 19 часова.

Избор спољашњих веза