Храм Светог Александра Невског

Четврте недеље Божићног поста, 23. 12. 2018. год. прослављајући Св. муч. Мину, Св. Јована Деспота Србског и Детињце, после Свете Литургује, мисионари Милосрдне секције Цркве Св.Александра Невског, посетили су децу без родитељског старања смештену у Дому “Моша Пијаде” у Београду, ул. Устаничка бр. 19.

У радости дочекани од особља и деце, чистих душица жељних пажње, љубави али и знања о духовном животу и вери, мисионари су делећи дарове Цркве слаткише, воће, иконице и крстиће, разговарали са малишанима. Чуле су се и песма, понека рецитација и молитва Оче наш.

Старешина храма и духовник Милосрдне секције протојереј ставрофор Вајо Јовић, у својој беседи на Јев.по Луки гл. 18: 18-27, рекао је да је Господ наменио човеку живот вечни који ће задобити ако поштује Божије заповести дате у Светом писму. То нису стеге, него ограничења људске слободе, која је у вечности неслобода. Св. Апостол Павле у посланици Коринћанима каже: “ Све ми је дозвољено, али све не користи, све ми је дозвољено, али не дам да ишта овлада мноме.” Да би то постигли, треба се борити не само мислено, решеношћу да нешто не чинимо, него и делима милосрђа, постом, молитвом, Исповести, Причешћем…

Богатство нам је свима дато, некоме материјално, некоме у знању и другим талантима. Богатство није зло само по себи, али га треба искористити на своје спасење. Дато нам благо није само наше него и других, па ко има мало нека подели мало са другима а ко има много нека подели много са другима. Ако уз помоћ Духа Светог успемо да распоредимо своје благо на земљи, оно ће постати духовно благо у Царству Небеском.

Подели објаву

Последње објаве

Друштвене мреже

Пријатељи

Уредништво

Уредништво интернет места храма Светог Александра Невског

  • Главни и одговорни уредник Мариjo Чака
  • Технички уредник Марко Бакић
  • Техничка подршка Небојиша Мишевић
  • Допунски текстови Јелена Тонић

Распоред богослужења

При нашем храму свакодневно се врше следећа богослужења:

  • Јутрење 08:00
  • Вечерње 18:00
  • Бденије уочи црквених празника 18:00
  • Литургија суботом 08:00
  • Литургија недељом и црквеним празницима 09:00

Верници се могу исповедити по завршетку јутарњег или вечерњег богослужења у договору са свештеником.

Парохијани који услед болести не могу присуствовати Литургији могу се причестити код своје куће у договору са надлежним парохијским свештеником.

Храм је отворен сваког дана од 7 до 19 часова.

Избор спољашњих веза