Храм Светог Александра Невског

Посета Дому за незбринуту децу „Драгутин Филиповић Јуса“

У недељу, 10. новембра 2019, године, надахнути причом из Св. Јеванђеља по Луки (8, 5-15) о сејачу и семену, чланови Милосрдне секције су се упутили у посету Дому за незбринуту децу „Драгутин Филиповић Јуса“. Дом се налази на Врачару и чине га Мала домска заједница и Прихватна станица. Мала домска заједница је капацитета 11 места и брине о деци са комбинованим и тешким сметњама у развоју, пружајући им окружење најблискије породичним условима живота. Прихватна станица је капацитета 12 места, чија је намена хитно збрињавање, нега и брига занемарене и злостављане деце узраста од 3 до 7 година.

Већ по уласку у Дом чули су се дечији гласови као најлепши цвркут птица, наговештавајући нестрпљивост у ишчекивању доласка драгих пријатеља, како се по речима директорке и особља установе доживљава Милосрдна секција. Велика је част и огромна радост због тога, али и велика обавеза да се та титула оправда. У том циљу, а са пуно љубави и пажње деци су подељени дарови Цркве – воће, слаткиши, сокови и иконице. Радост давања је вишеструко награђена дечијим осмесима, раширеним рукицама, пољупцима и утркивањем ко ће пре нешто да одрецитује или отпева. У смењивању дечијих наступа и заједничких игара, време је брзо пролетело.

Благодарни на несебичној дечијој љубави и прилици да се друже, мисионари су се захвалили на топлом пријему, увек радујући се новом сусрету. Помолимо се за ове мале борце да им Господ што пре пружи топло породично уточиште.

Подели објаву

Последње објаве

Друштвене мреже

Пријатељи

Уредништво

Уредништво интернет места храма Светог Александра Невског

  • Главни и одговорни уредник Мариjo Чака
  • Технички уредник Марко Бакић
  • Техничка подршка Небојиша Мишевић
  • Допунски текстови Јелена Тонић

Распоред богослужења

При нашем храму свакодневно се врше следећа богослужења:

  • Јутрење 08:00
  • Вечерње 18:00
  • Бденије уочи црквених празника 18:00
  • Литургија суботом 08:00
  • Литургија недељом и црквеним празницима 09:00

Верници се могу исповедити по завршетку јутарњег или вечерњег богослужења у договору са свештеником.

Парохијани који услед болести не могу присуствовати Литургији могу се причестити код своје куће у договору са надлежним парохијским свештеником.

Храм је отворен сваког дана од 7 до 19 часова.

Избор спољашњих веза