Храм Светог Александра Невског

Посета Милосрдне секције Дому “Јован Јовановић Змај” у Београду

После Свете Литургије, у недељу Самарјанке, 26. 5. 2019. године чланови Милосрдне секције Цркве Светог Александра Невског, посетили су децу без родитељског старања, смештену у Дому “Јован Јовановић Змај” у Београду, ул. Браће Јерковић 119.

У Дому бораве деца школског узраста од 7-18 година и студенти до 26 године. Поред школе, деца похађају разне активности, секције и радионице. Многи имају таленат и љубав према спорту, којим се баве у слободно време. Члан Милосрдне секције и штићеница Дома “Јован Јовановић Змај” Сандра Милутиновић, поред тога што похађа паралелно две средње школе, ради и у Дому за стара лица. Уз Божију помоћ, издала је збирку песама “Мој живот у стиховима”. Промоција књиге, којој су присуствовали поред осталих и чланови Милосрдне секције Цркве Св. Александра Невског и Верског добротворног старатељства, одржана је у пуној сали Општине Врачар, 20. 4. 2019. године.

У дружењу, пријатном разговору и игри са децом, подељени су дарови цркве: скаткиши сокови, воће, крстићи, иконице и часописи Православље.

У својој беседи на Јеванђеље по Јовану гл. 4, разговор Исуса са Самарјанком на извору Јаковљевом, ђакон Бранислав Кеџић рекао је да ова прича има дубоки смисао који говори о уверењу у Васкрсење. Вода жива од које нећемо ожеднети је Крштење. Водом живом је опран грех. Позвани смо да не грешимо, да покајање буде начин нашег живота, који ће бити позив другима да тако живе и постану чланови цркве.

Подели објаву

Последње објаве

Друштвене мреже

Пријатељи

Уредништво

Уредништво интернет места храма Светог Александра Невског

  • Главни и одговорни уредник Мариjo Чака
  • Технички уредник Марко Бакић
  • Техничка подршка Небојиша Мишевић
  • Допунски текстови Јелена Тонић

Распоред богослужења

При нашем храму свакодневно се врше следећа богослужења:

  • Јутрење 08:00
  • Вечерње 18:00
  • Бденије уочи црквених празника 18:00
  • Литургија суботом 08:00
  • Литургија недељом и црквеним празницима 09:00

Верници се могу исповедити по завршетку јутарњег или вечерњег богослужења у договору са свештеником.

Парохијани који услед болести не могу присуствовати Литургији могу се причестити код своје куће у договору са надлежним парохијским свештеником.

Храм је отворен сваког дана од 7 до 19 часова.

Избор спољашњих веза