Храм Светог Александра Невског

ПОСЕТА МИЛОСРДНЕ СЕКЦИЈЕ „СВРАТИШТУ ЗА ДЕЦУ“

После Свете Литургије 22.10.2023. год., мисионари Милосрдне секције цркве Св. Александра Невског посетили су Свратиште за децу у Крфској улици. За наше мале суграђане који живе у својим породицама у тешким условима, обезбеђено је ово Свратиште за њихове дневне потребе. Запослени са великим ентузијазмом обезбеђују деци оно што им недостаје у родитељским домовима и то: одржавање хигијене, разне радионице, одећу, оброке, завршавање школских обавеза, откривају таленате и усмеравају децу за рад на њима. Обезбеђен је и ресторан где се старија деца оспособљавају за угоститељске послове. По изјави васпитача, свака помоћ је драгоцена, јер су потребе велике а средства се обезбеђују пројектима (кад их има) и донирањем.
Обрадовани посетом малишани узраста од 7-13 год. су разговарали са мисионарима о омиљеним предметима у школи, спорту којим се баве, видео играма, мобилним телефонима, хорском певању, верској настави коју похађају у школама, иконама, молитви. Једна девојчица је нацртала неколико мисионара. Цртеж није добијен јер је желела да покаже мами.
Сећајући се речи Господа Исуса Христа у Јеванђељу по Матеју 18:3 ”ако се не обратите и не будете као дјеца, нећете ући у Царство Небеско” мисионари се нису могли отети утиску велике скромности, љубави, радости, ведрине ове деце упркос тешкоћама.
Помолимо се Господу да им помогне у њиховој борби и изведе их на прави животни пут.

Подели објаву

Последње објаве

Друштвене мреже

Пријатељи

Уредништво

Уредништво интернет места храма Светог Александра Невског

  • Главни и одговорни уредник Мариjo Чака
  • Технички уредник Марко Бакић
  • Техничка подршка Небојиша Мишевић
  • Допунски текстови Јелена Тонић

Распоред богослужења

При нашем храму свакодневно се врше следећа богослужења:

  • Јутрење 08:00
  • Вечерње 18:00
  • Бденије уочи црквених празника 18:00
  • Литургија суботом 08:00
  • Литургија недељом и црквеним празницима 09:00

Верници се могу исповедити по завршетку јутарњег или вечерњег богослужења у договору са свештеником.

Парохијани који услед болести не могу присуствовати Литургији могу се причестити код своје куће у договору са надлежним парохијским свештеником.

Храм је отворен сваког дана од 7 до 19 часова.

Избор спољашњих веза