Храм Светог Александра Невског

Посета “Прихватилишту за смештај одраслих и старих лица”

Чланови Милосрдне секције Цркве Светог Александра Невског 14. 4. 2019. године на дан прослављања Свете Марије Египћанке, после Свете Литургије, посетили су “Прихватилиште за смештај одраслих и старих лица” у Београу у ул. Кумодрашкој бр. 226 а.

У Прихватилишту тренутно борави 130 корисника, међу којима има слабо покретних и непокретних. Већина непокретних корисника је пребачена из болница јер нико није дошао по њих након лечења. Присутни су и интелектуалци, избегла и прогнана лица из ратом захаћених подручја, особе које имају децу, породице али су напуштени. Недостатак љубави ближњих и околине, болести и разне животне недаће довеле су кориснике у Прихватилиште.

Делећи дарове Цркве: воће, слаткише, иконице, крстиће и часописе Православље, мисионари су посветили пажњу свима. Дирљив је био сусрет мисионарке са бившом колегиницом из Јат-а, која је сада корисник Прихватилишта.

У својој литургијској беседи, протојереј Бранислав Јелић је нагласио: ”Господ је рекао да ће небо и земља проћи,али његова реч неће проћи. Он нас храни духовном храном потребном за наше спасење и стицање вечног живота. Господ нас поучава смирењу речима ко хоће да буде први нека буде последњи. Потребно је да принесемо Господу, уз пост, сузе покајања, љубав и смирење попут жене грешнице у Јев. по Луки 7:37–50 , да би и нама били опроштени греси наши и да би задобили Царство Небеско”.

Подели објаву

Последње објаве

Друштвене мреже

Пријатељи

Уредништво

Уредништво интернет места храма Светог Александра Невског

  • Главни и одговорни уредник Мариjo Чака
  • Технички уредник Марко Бакић
  • Техничка подршка Небојиша Мишевић
  • Допунски текстови Јелена Тонић

Распоред богослужења

При нашем храму свакодневно се врше следећа богослужења:

  • Јутрење 08:00
  • Вечерње 18:00
  • Бденије уочи црквених празника 18:00
  • Литургија суботом 08:00
  • Литургија недељом и црквеним празницима 09:00

Верници се могу исповедити по завршетку јутарњег или вечерњег богослужења у договору са свештеником.

Парохијани који услед болести не могу присуствовати Литургији могу се причестити код своје куће у договору са надлежним парохијским свештеником.

Храм је отворен сваког дана од 7 до 19 часова.

Избор спољашњих веза