Храм Светог Александра Невског

Посета Прихватилишту за стара и одрасла лица

У недељу по Божићу, 12. јануара 2020.г. мисионари Милосрдне секције су након Св. Литургије у храму Св. Алексанра Невског посетили Прихватилиште за стара и одрасла лица у Кумодрашкој улици у Београду. Објекат изграђен 70-тих година прошлог века, капацитета за смештај 104 особе, давно је премашио тај број, нарочито у току зимских месеци, када често збрине и преко 125 корисника.

Корисници су углавном старости преко 60 година, мада има и млађих, који су се стицајем разних несрећних животних околности нашли на друштвеној маргини, врло често одбачени од својих најближих. У прихватилишту добијају смештај, храну, одећу, негу, медицинску и другу социјалну помоћ.

Поучени литургијском беседом старешине храма Протојереја ставрофора Ваје Јовића, мисионари су пре свега поделили дарове Цркве – воће, слаткише, иконице, крстиће, Православље. А потом и оне друге, итекако потребне дарове – пажњу, лепу реч, разумевање, загрљај. Неретко је био довољан само стисак руке…Кроз разговор са корисницима могле су се чути разне животне приче, врло често опомињуће. Особље установе је изразило велику захвалност за све дугогодишње активности секције.

Помолимо се за све потребите, да што пре нађу трајно уточиште и спокој, као и за особље, да им Господ подари снаге и стрпљења да се изборе са свим искушењима са којима се сусрећу радећи у овим тешким условима. И увек се захвалимо Господу за сва блага која нам је дао!

Подели објаву

Последње објаве

Друштвене мреже

Пријатељи

Уредништво

Уредништво интернет места храма Светог Александра Невског

  • Главни и одговорни уредник Мариjo Чака
  • Технички уредник Марко Бакић
  • Техничка подршка Небојиша Мишевић
  • Допунски текстови Јелена Тонић

Распоред богослужења

При нашем храму свакодневно се врше следећа богослужења:

  • Јутрење 08:00
  • Вечерње 18:00
  • Бденије уочи црквених празника 18:00
  • Литургија суботом 08:00
  • Литургија недељом и црквеним празницима 09:00

Верници се могу исповедити по завршетку јутарњег или вечерњег богослужења у договору са свештеником.

Парохијани који услед болести не могу присуствовати Литургији могу се причестити код своје куће у договору са надлежним парохијским свештеником.

Храм је отворен сваког дана од 7 до 19 часова.

Избор спољашњих веза