Храм Светог Александра Невског

Посета Школи и дому “Вељко Рамадановић”

На дан прославе праника Светог Саве 27. 01. 2019. године мисионари Милосрдне секције Цркве Светог Александра Невског, посетили су Школу и дом за смештај деце оштећеног вида “Вељко Рамадановић” у Земуну ул.Цара Душана бр.143. Гледајући свет срцем, како кажу у Школи, деца су са својом директорком г-ђом Радмилом Лабан, професорима, дефектолозима и педагозима, припремила са пуно љубави, приредбу у част нашег просветитеља и учитеља Светог Саве. Након приредбе уследило је послужење и дружење са особљем и изузетно талентованом децом, која пуна планова, са вером у срцу, уз Божију помоћ, храбро корачају кроз живот. Предати су дарови Цркве: воће, слаткиши, крстићи и иконице.

Беседећи на празник Светог Саве, протојереј Душан Јовановић, рекао је: ”Скоро осамсто година после смрти Светог Саве, од када је предао душу своју Господу, деца радосно и свечано славе његов дан. У великој послушности према старијима, уз велики рад, труд и Божију благодат, Свети Сава је изградио моралну личност. Радио на просвећењу српског народа. Људи се рађају са даровима који се развијају и умножавају уз Божију помоћ. Схватио је да је живот без вере у Бога тежак. Тежећи извору вечне истине, духовном животу, оставио је свој дом, царске дворе и отишао у Божији дом. Први архијереј служио је и служи свом народу у земљи и расејању. Ходио је уским, Христовим путем, са кога, ако се скрене вреба бездан. Без наше вере, Православља, нема правог и искреног славља”.

Подели објаву

Последње објаве

Друштвене мреже

Пријатељи

Уредништво

Уредништво интернет места храма Светог Александра Невског

  • Главни и одговорни уредник Мариjo Чака
  • Технички уредник Марко Бакић
  • Техничка подршка Небојиша Мишевић
  • Допунски текстови Јелена Тонић

Распоред богослужења

При нашем храму свакодневно се врше следећа богослужења:

  • Јутрење 08:00
  • Вечерње 18:00
  • Бденије уочи црквених празника 18:00
  • Литургија суботом 08:00
  • Литургија недељом и црквеним празницима 09:00

Верници се могу исповедити по завршетку јутарњег или вечерњег богослужења у договору са свештеником.

Парохијани који услед болести не могу присуствовати Литургији могу се причестити код своје куће у договору са надлежним парохијским свештеником.

Храм је отворен сваког дана од 7 до 19 часова.

Избор спољашњих веза