Храм Светог Александра Невског

Посета удружењу за помоћ особама са сметњама у развоју Стари град “Живимо заједно”

Човек је Боголико биће коме је дата слобода у љубави коју остварује у Светој Цркви и односу према ближњима. Пример велике љубави и пожртвованости може се видети у удружењу “Живимо заједно” које се налази у Београду у ул. Студентски трг бр. 18, које су посетили мисионари Милосрдне секције Цркве Светог Александра Невског, дана 07.3.2020. Удружењем, које окупља особе са посебним благословом, различитог старосног доба, успешно руководи директор г. Дејан Козић са групом волонтера и неколико стално запослених из области социјалне заштите.

Свима је Господ дао неки таланат. Пажљивим, с пуно љубави, упорним радом стручних лица са члановима удружења, постигнуто је да су таланти умножени. Неко лепо кува па припрема свима оброке, неко продаје часописе “Лице улице” на улицама нашег града, многи лепо певају, рецитују, глуме и гостују са представама у школама где изазивају одушевљење, неко се бави рециклажом, склапањем фасцикли које се продају. Кроз ове активности, како каже директор г. Дејан Козић, особе са посебним благословом постају сигурније у себе кад виде резултате свог рада, живот им је испуњен, достојанствен и имају своје место у друштву.

Непосредни,насмејани,спремни да покажу делове свог наступа, чланови удружења су пленили присутне својом љубављу. Разговарало се о породицама, путовањима, Славама, посетама Црквама, манастирима, традиционалној приредби за Врбицу у порти Цркве Свете Петке на Калемегдану…

Подељени су дарови Цркве: иконице, бројанице, часописи Православље и слаткиши.

Подели објаву

Последње објаве

Друштвене мреже

Пријатељи

Уредништво

Уредништво интернет места храма Светог Александра Невског

  • Главни и одговорни уредник Мариjo Чака
  • Технички уредник Марко Бакић
  • Техничка подршка Небојиша Мишевић
  • Допунски текстови Јелена Тонић

Распоред богослужења

При нашем храму свакодневно се врше следећа богослужења:

  • Јутрење 08:00
  • Вечерње 18:00
  • Бденије уочи црквених празника 18:00
  • Литургија суботом 08:00
  • Литургија недељом и црквеним празницима 09:00

Верници се могу исповедити по завршетку јутарњег или вечерњег богослужења у договору са свештеником.

Парохијани који услед болести не могу присуствовати Литургији могу се причестити код своје куће у договору са надлежним парохијским свештеником.

Храм је отворен сваког дана од 7 до 19 часова.

Избор спољашњих веза