АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У БОРЧИ

Поделите чланак

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

 

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У БОРЧИ

Уторак, 8. август 2017.

 

 

На молбу и позив старешине светониколајевског храма у Борчи – чији смо стални гости на бденију уочи храмовне славе – мали, мајуцни састав, такорећи, квинтет поштено је отпојао Литургију и крштење у борчанској цркви. Наиме, старешина храма, отац Милан је наумио да данас, када спомињено свештеномученика Ермолаја, св. Петку Трнову и Св. Саву III, архиепископа српског – крсти синчића, а како је позвао и владику, прилика је била да се служи и Литургија. Право мало чудо да смо се, усред хорског распуста, па још у радни дан и у оволиком саставу сабрали; но, где су добри певачи, ту бриге нема.

Литургијом су началствовали Њихова преосвештенства Епископ банатски г. Никанор и умировљени Епископ канадски г. Георгије, са свештеницима и ђаконима. Иако су служила два епископа, имали смо утисак „домаће”, парохијске Литургије, у најбољем могућем смислу.

Хвала Неши, Марији, Мирјани, Милици што су успели да одвоје време, беби Ксенији што је (уз татину подршку) била дисциплинована и пустила маму да (сама) пева сопран, а особито задовољство изражавам што нам се придружио и наш некадашњи посвећени члан, иначе Борчанац, Гиле, чијег се драгоценог баса радо сећамо и који је певао данас (сам у деоници) хорски Литургију, први пут после 6-7 година.

Све у свему – пријатан интермецо у летњој паузи.

Новокрштеном слуги Божијем Видаку, многаја љета!

Ј.А. Тонић

 

Још сличних чланака