СЛАВА МЕШОВИТОГ И ПЕВНИЧКОГ ХОРА „СВЕТИ АЛЕКСАНДАР НЕВСКИ”

Поделите чланак

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

СЛАВА МЕШОВИТОГ И ПЕВНИЧКОГ ХОРА „СВЕТИ АЛЕКСАНДАР НЕВСКИ”

5-6. децембар 2018.

СРЕДА, 5. XII у 17 ч.  – ПРАЗНИЧНО БДЕНИЈЕ

ЧЕТВРТАК, 6. XII у 9 ч. – СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА
у 18 ч. – А К А Т И С Т св. Александру Невском,
и у наставку – СЛАВСКИ КОЛАЧ

„Дођите сви људи, принесимо хвалу блаженом, овако му кличући: радуј се пресветли стубе који нас просветљује светлошћу чудеса, радуј се росни облаче који гасиш пламен страсти и орошаваш мисли верних, божанствени Александре.”

[стихира по Јеванђељу, гл. 6]

Да ли је могао слутити млади, честити, стамени Александар Јарославович, због свог неустрашивог отпора и победе на Неви реци, прозван Невским, да ће у граду над двема једнако страдалним рекама, а надомак вода дунавских храм подићи његова чада, само Господу знаним путевима призвана и пристигла у њима далеку, а сродну земљу?

Да ли је могао слутити онај, који је са само 43 године и књазом постао, и битке добио, и монашку схиму примио и светим се показао – да ће неки појци у – спрам Росије – сићушној Сербији, њега призивати и под његово крило се окупљати, састајати, растајати, њему се молећи, њим се крепећи?

Непоколебљиво загледан у Крст, у којем је – а не у сили – правда, да ли је могао наслутити да ћемо ми, његова духовна чада, толико бити у њега загледана, а да ни његов језик не говоримо?

Прионувши њему, благоверном Књазу, далеко смо од његовог подвига, а опет, свако својим животом, и сви заједно – њему посвећени и њиме пресретани у сваковрсним тренуцима свакидашњих живота.

Пошто му извеземо Акатист, са радошћу и уздањем, њему Светоме, принећемо, уз славослов, и ове године славски колач, свећу и жито.

Драги певачи, сотрудници, помоћници, љубитељи, пријатељи, рођаци, чланови групе на фејсу J :

Изволите нам се придружити на служби – да се светом Благоверном Књазу помолимо, а за трпезом, по одслуженом Акатисту – да попричамо и запевамо.

Ишчекујемо Вас са особитом радошћу!

Црквени хор „Свети Александар Невски” са хороводилицом

Још сличних чланака